TAKE ME AWAY TO A BETTER PLACE

duminică, 4 octombrie 2009

material vs spiritual


Faceam ieri cu o prietena o lista cu dorinte pentru toamna 2009:) In timp ce ea isi dorea mai multe impliniri pe planul spiritual-lucruri care te fac sa te simti mai bine, care iti incalzesc sufletul intr-o zi rece de toamna, eu insiram dorinte care de care mai....reci. Ca de exemplu, sa imi cumpar nu stiu ce pulover la vreun milion sau sa imi schimb telefonul.

Nu va imaginati ca nu am scris deloc despre lucruri sau dorinte mai spirituale... Am scris si de alea... Dar..e ciudat. Cu toate ca nu stau asa bine cu banii(dar asta e alta poveste- niciodata nu imi ajung- mai ales de cand m-am apucat de fumat recunosc) mi se pare ca lucrurile materiale sunt mult mai usor de obtinut decat cele interioare, spirituale... Poate e normal sa fie asa. Dar nu aduc nici pe jumatate fericirea pe care o aduc implinirile sufletesti.

Poate sunt mai materialista decat credeam. Constientizez ca sunt alte lucruri mai importante, dar nu am incredere ca le-as putea avea. E mai simplu sa imi schimb telefonul decat sa am mai multa incredere in mine.

Pentru tine ce conteaza mai mult? Ce iti doresti de la toamna 2009?



PS: Lista mea cu impliniri vara 2009 e la fel-lucruri materiale dar in acelasi si spirituale, care ma fac sa ma simt mai bine, dar sunt mari... nu sunt marunte.. ca zambetul unui copil... privitul cerului noaptea.
Apropo luna din seara asta e absolut superba :X E luna plina.
Si un alt apropo... dar nu neaparat apropo... Blogul meu e prea personal. Dar chiar nu stiu ce sa scriu.

13 comentarii:

Andrei Răduţu spunea...

Hmmm...ce imi doresc eu de la toamna acesta...in principiu cam aceleasi lucruri(sanatate, fericire, bucuria de a avea pe cineva special langa mine care sa ma aprecieze si sa ma iubeasca pentru ceea ce sunt si succes la scoala), poate putin updatate...sa ma ajute Domnul sa reusesc cu bine ceea ce imi propun la examenele ce vor urma, sa obtin permisul de conducere cat de repede se poate si nu stiu...sa fie bine la 18 ani:)...o seara buna:)

Ciocolatika spunea...

O sa iti zic o povestioara in particular din care o sa tragem nidte concluzii .

Te imbratisez !

Ciocolatika spunea...

niste*

Lola. spunea...

eu mi'am facut o lista la inceputul anului 2008.in care am scris ceea ce'mi doresc...sa am,sa realizez,sa mi se intample...
bine'ntzeles ca nu toate "s'au bifat",dar na...
incerc csa nu'mi mai fac nici liste,nici planuri,nici nimic.sunt ghinionista.niciodata nu'mi iese nimic.niciodata nu'mi merge bine.niciodata nu'mi ies lucrurile asa cum vreau...
[de ce te'ai apucat de fumat??] :(
[eu n'as putea nici de'as vrea. :)) sunt prea zgarcita ca sa dau atatzia bani pe'un pachet de tzigari.[vedetzi,are si zgarcenia avantajele ei]].hhh...
depinde care sunt acele lucruri[spirituale si materiale].nu intotdeauna cele materiale sunt mai usor de obtinut...
pentru mine???nu mai conteaza niciunele.cum spuneam,nimic nu'mi iese cum ar trebui.asa ca...nu'mi mai pasa... :-??
mie'mi spui?? 8-> luna plina e una dintre cele mai fascinante lucruri poasibile.jur. :x deci...cand e luna plina,eu sunt pur si simplu hipnotizata.aseara am fost la o plimbare...tot cu ochii la luna era.ca si cum as fi fost in transa @-) nu conta ca ma impiedicam,sau chestii de genul.eu eram tot cu ochii la luna. :x
nu e prea personal.adica nu neaparat...
oricum noi "te citim" orice ai scrie >:D<

DOAR NOI spunea...

E important sa scrii ce vrei.
Eu ii doresc sa-mi iau carnetul de conducere si sa gasesc omul care sa-mi devina soţ şi tatăl copiilor mei.
Succes. Îţi potţi schimba şi telefonul..îţi poţi lua şi puloverul acela scump..meriţi... si vei avea şi încredere in tine..atunci când înţelegi că poţi.

Roxana spunea...

Personal , mi-as dori ca aceasta toamna sa ma ajute sa imi limpezesc gandurile si sa ma intalnesc cu una dintre cele mai importante persoane din viata mea...oricum pt.mine aceasta toamna va fi una pe care nu o voi uitat pentru tot restul zilelor...toamna aceasta a inceput si cu un nou capitol din viata mea.

RedRidingHood spunea...

pai..toamna asta...e un inceput nou pt mine...un capitol nou...pe toate planurile..imi doresc sa imi merga bine la sc...si sa duc pana la capat toate lucrurile pe care le am inceput...

Lola. spunea...

pai ma bucur de luna plina.dar...aia e doar o mica chestie...care ma fascineaza.nu are nicio legatura cu ceea ce sunt eu sau cu starea in care ma aflu...
cum sa nu am cum sa spun ca nu'mi pasa??pai nu'mi pasa.
prieteni??nu cred in asa ceva.
familia...ma rog...
:-j

multumesc de vizita.ai grija de tine >:D<

Unknown spunea...

am vazut si eu luna plina:x e superba! lumineaza foarte puternic..e o calauza in timpul noptii. nici eu nu stiu ce vreau, si eu sunt un pic pierdut..poate chiar mai mult. mi-am pierdut inspiratia si toate nu merg asa cum vreau. nu mai stiu sa gasesc in mine ceea ce vedeam mai demult. lucrurile s-au schimbat, sau poate Eu m-am schimbat. e ciudat...dar rezist. incerc sa-mi revin. caut lucruri sa fac, am uitat sa mai Fiu...dar lucrurile se vor calma in timp...iti revine si increderea si apoi te regasesti exact cand nu te astepti. ai grija de tine>:D< e mai important sa fii sanatoasa in momentele astea si sa te mentii asa! o zi frumoasa ma;;)

Judith spunea...

ca sa iti iasa mai bine nu trece pe lista...in genul:As vrea.Sau imi doresc...Direct...Am un pulover luat nou in toamna asta la un milion:))
E mai sigur asa:).
O toamna frumoasa:).

Adrian Barbat spunea...

Apropo de lista de care scriai si de "material sau spiritual" mi-am amintit de un film pe o tema asemanatoare : The Bucket List ( http://www.imdb.com/title/tt0825232/ ). Daca nu l-ai vazut sa-l cauti si iti va lamuri cred eu multe aspecte legate de material si spiritual in ce priveste lista

Ioana Radu spunea...

Treaba cu listele e mai complicata decat pare. De exemplu, lista pe care ai facut-o tu te poate demoraliza pe termen lung, la modul "cand fac rost de bani sa imi iau aia?", si dupa ce iti iei respectivul lucru esti multumit o zi apoi revezi lista si, cu parere de rau spui "cand fac rost de bani sa le iau si pe restul?".
Si eu imi faceam astfel de liste acum mult timp. Pana cand am invatat sa imi fac liste cu ceea ce imi achizitionez. Si, am constatat cu uimire, ca mi-am cumparat extrem de multe lucruri anul acesta. Cand vad lista mi se lumineaza fata la modul "Hei, chiar am reusit sa fac ceva investitii. :D"
Insa... la o privire mai in amanunt vad ca investitiile mele ori sunt la reparat (telefonul), ori zac intr-un colt al sifonierului ori deja le-am dat vreunei vecine sau verisoare pentru ca stiam ca n-o sa le mai port si le tineam degeaba in sifonier.

Si care imi e invatatura?
Fac liste acum. Culmea, fac liste cu lucrurile de care am nevoie. Repet, cu lucrurile DE CARE AM NEVOIE.
Si, un sfat bun, cumpara-ti acel pulover! La un milion si ceva inseamna ca e bun si daca e bun inseamna ca luna viitoare nu iti vei mai cumpara inca unul si inca unul si inca unul... si tot asa.
Cat despre telefon... Daca cel pe care il ai este in stare functionabila, pastreaza-l. O sa ajungi candva la concluzia ca telefonul e un moft si o sa privesti cu regret la toti banii ce i-ai investit in telefoane. Eu mi-l schimbam de doua ori pe an ca era "cool", sau cel putin asa credeam eu. Dar nu era decat un moft, o copilarie din partea mea.

Daca vroiai un telefon mai bun pentru camera foto sau video, mai bine ia-ti o camera (gasesti Fujifilm la 5 milioane de 8,3 mexapixeli). Pun pariu ca un telefon cu o camera de 5 megapixeli este de doua sau 3 ori mai scump. Si telefonul oricum se strica mai repede. Deci... toate investitiile cu cap.

Referitor la dorintele spirituale, nu le trece niciodata pe lista. Cand se intampla din senin pui mult mai mult accent pe ele si te bucuri mai mult.
O seara cat mai placuta.
Te imbratisez si... bafta la cumparaturi :D

Unknown spunea...

Nu doar pentru 2009 toamna, ci in general, ca un scop in viata, ca niste tinte ce trebuie atinse, sunt mult prea multe dorinte, asa ca mi am facut propriul meu wish list. Poti sa il vezi aici :

http://neydamn.blogspot.com/2009/03/wish-list.html

Ciao ciao!