TAKE ME AWAY TO A BETTER PLACE

marți, 13 octombrie 2009

ploua...



Azi a plouat toata ziua... De fapt inca mai cred ca ploua, sau poate s-a oprit. Ma duceam acasa si a inceput sa picure. In cateva minute s-a apucat de plouat serios. M-am simtit bine. Toata lumea isi deschidea umbrelele... pe cand eu mergeam pe strazi razand si simteam ca ploaia sterge toate relele, toate umbrele care imi acopera sufletul.

A fost foarte placut momentul. As fi vrut sa il prelungesc, dar am ajuns acasa... Inainte nu imi placea ploaia..nici acum nu-mi place.. dar cea de azi a fost una speciala. Mi-a facut ziua mai frumoasa. Era rece, batea vantul.. o zi tipica de toamna... Si ce chestie.. spunea in horoscopul meu de azi ca azi e ziua mea norocoasa... hmm si ma intreb acum poate chiar a fost...

Pentru ca a fost o zi frumoasa. Pentru ca m-am simtit bine azi.
Cred ca vreau sa mai ploua ca sa ma mai simt asa... sa imi simt sufletul liber... si sa ma bucur de ploaie sau de alte lucruri marunte ca un copil...


Azi am trecut si printr-un mic parc.. unde erau copii care fugeau si radeau. Un baietel era asa fericit ca mama lui i-a cumparat o minge noua.. Si alerga neastamparat... Cat de bine e sa fii copil. Si cand eram mica, vroiam sa fiu mare.. Cand sunt mare, vreau sa ma reintorc la copilarie. Sa fiu inca un copil care nu stie ce inseamna o greutate in viata.. sau care nu stie ca oamenii sunt rai , egoisti si doar pentru ei.
Din pacate acum nu se mai poate. Si inca nu sunt mare mare. Vor mai veni greutati, lovituri ale vietii din ce in ce mai dureroase. Poti sa te pregatesti sa le intampini?


Vreau sa invat sa ma bucur de lucrurile marunte, sa ma bucur de cele care cu adevarat conteaza, care iti incalzesc sufletul. Dar oare e de ajuns sa iti doresti? Cum sa faci asta cand apar din ce in ce mai multe lipsuri? Cand lumea in jurul tau e asa de in goana dupa bani? Fiecaruia dintre noi ii lipseste ceva. Si poate e normal... nu putem sa le avem pe toate. Dar putem face ceva pentru a ne simti mai plini? Nu goi... nu osteniti... nu infranti in fata vietii

. Cum poti sa te gandesti si sa apreciezi lucrurile pe care le ai si sa nu mai acorzi atata importanta celor pe care nu le ai si le doresti? Nu cred ca se poate.






7 comentarii:

Razvan. spunea...

din ce ai de aia iti doresti tot mai mult. avem tendinta de a crede ca ce avem noi, important sau nu, nu e suficient. dorind-ne mai mult... pierdem si uitam ce e langa noi. cred ca e in firea noastra asta...

elena marin-alexe spunea...

Cred ca avem ceva in comun. Si mie imi place sa merg linistita prin ploaie, chiar atunci cand toti alearga panicati cu umbrelele 'in cap'.

Ciocolatika spunea...

Ce mult imi mai placea melodia asta ...si inca imi mai place .

Vorbe , vorbe si iar vorbe.....hai doar sa simtim ploaia..sa nu iti dai seama daca plang sau nu, sa nu ma gandesc la probleme ..sa simt cum frigul si picaturile de apa imi invaluie trupul...a, si sa nu uit...o sa tin ochii inchisi ca sa nu ma intristez :)

Te imbratisez !

Andrei Răduţu spunea...

E destul de greutz...mai ales ca avem mereu tentatia sa comparam trecutul cu viitorul...ai observat ca punem mult mai mare accent cand simtim un gol, decat atunci cand suntem fericiti ?...poate e si asta o cauza...cat despre copilarie...si eu am aproape 18 ani, si parca am vazut destule pentru varsta asta...si e de abia inceputul...trebuie sa invatam sa apreciem ce avem:)...o zi buna:)

Irra spunea...

de obicei lucrurile marunte sunt cele care ne fac fericiti; asa ca acel copil pe care l-ai vazut in parc :)

Lola. spunea...

si eu urasc ploaia.chiar o urasc.
ieri m'am dus fara umbrela la scoala.si cand am venit,asteptand in statia de autobus,m'am facut leoarca :| si dupa'masa,a inceput sa ningaaaaaaaaa :x:x:x asta ma face pe mine fericita 8-> zapada.ah,cat am asteptat'o... :x si toata dupa'masa a nins.si azi'noapte a nins.si azi a nins.si sper sa mai ninga in continuate.la infinit.zapada pentru totdeaunaaaaaaaaa :x 8-> >:)

Ciocolatika spunea...

Ai o leapsa la mine pe blog :)