TAKE ME AWAY TO A BETTER PLACE

duminică, 8 martie 2009

Era a sasea zi de creatie si Dumnezeu fãcea femeia. Un înger a venit si I-a spus:
-De ce petreci, Doamne, atâta timp lucrând la aceasta?
Dumnezeu I-a rãspuns:
-Ai vãzut cumva lista cu parametrii ei de functionare?Trebuie sã fie rezistentã la apã,dar sã nu fie din plastic. Are douã sute de pãrti în miscare si nici una nu poate fi înlocuitã. Ea merge cu cafea neagrã si resturi de mâncare rãmasã de la cei din familie. Are o poalã în care încap trei copii odatã si atunci când se ridicã trebuie sã nu se vadã deloc. Sãrutul ei poate vindeca orice, de la un genunchi zgâriat, pânã la o inimã zdrobitã... si în plus are sase perechi de mâini.
-Sase perechi de mâini? Nu se poate!
-O! Nu mâinile sunt problema, ci cele trei perechi de ochi care îi trebuiesc.
-Si toate acestea pentru modelul standard? a întrebat îngerul.
Domnul a aprobat în tãcere:
-Da, o pereche îi trebuie sã vadã prin usa închisã , atunci când îi întreabã pe copii ce fac, desi ea stie deja despre acest lucru. O pereche de ochi îi trebuie la spate, pentru a afla ce se întâmplã prin casã, desi nimeni din familie nu se asteaptã la aceasta. A treia pereche de ochi trebuie sã fie în fatã. Aceasta îi foloseste când vreunul din copii vine la ea dupã ce a gresit, pentru a-I putea spune, fãrã cuvinte, cã îl întelege si-l iubeste mult.
Ingerul s-a apropiat de femeie si a atins-o:
-Doamne, ai facut-o atâta de finã!
-Da, dar este si foarte rezistentã. Nici nu-ti vine sã crezi câte lucruri poate îndura si realiza. Are capacitatea de a se vindeca singurã când e bolnavã si poate hrãni o familie mare cu jumatete de kilogram de carne.
-Va putea si sã gândeascã?
-Nu numai cã va fi inteligentã, dar va avea si capacitatea de a abstractiza si chiar de a negocia.
Ingerul a atins obrazul femeii.
-Doamne, se pare cã este o pierdere de lichid la modelul acesta.
-Nu este nici o scurgere , aceasta este o lacrimã.
-Pentru ce sunt lacrimile?
-Lacrimile sunt modul ei de a exprima fericirea,tristetea,jalea,durerea,dezamãgirea,singurãtatea si mândria.
Ingerul a fost impresionat:
-Esti un adevãrat geniu, Doamne. Te-ai gândit la toate, pentru cã femeia este cu adevãrat extraordinarã.
Da, femeile au calitãti care îi uimesc pe oameni. Ele poartã copiii, poartã poverile, dar în acelasi timp sunt si pãstrãtoarele fericirii, dragostei si bucuriei. Ele zâmbesc chiar si atunci când ar vrea sã strige, cântã când le vine sã plângã, plâng atunci când sunt fericite si râd atunci când nu se simt în largul lor. Lupta pentru lucrurile în care cred, iau pozitie împotriva nedreptatii, nu acceptã un rãspuns negativ atunci când cred cã este o solutie mai bunã. Ele reusesc sã se descurce încã un an fãrã pantofi noi, pentru a putea cumpãra încãltãminte nouã copiilor. Iubeste neconditionat. Plânge când copiii au reusite si aclamã succesele prietenilor. Sunt bucuroase când aud despre un nou nãscut sau despre o nuntã. Li se frânge inima când un prieten moare; jelesc un membru al familiei care tocmai a trecut din viatã si încã mai reusesc sã gãseascã în ele putere, chiar atunci când credeau cã nu mai au nimic de dat. Ele stiu ca o îmbrãtisare si un sãrut pot vindeca o inimã zdrobitã.
Inima femeilor tine lumea în miscare!Rolul este mai mare decât acela de a naste copii.Ele aduc bucurie si sperantã,dãruiesc compasiune si idealuri,sustin moral familia,prietenii.
TE IUBESC MAMA:*:*:*

4 comentarii:

Anonim spunea...

Draguta povestioara. Sunt convins ca a fost scrisa de o femeie, pentru ca un barbat a scris doar asa: "atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; şi, dacă a adormit, a luat una din coastele lui şi a plinit locul ei cu carne. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam. Şi a zis Adam: "Iată aceasta-i os din oasele mele şi carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru că este luată din bărbatul său.De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni cu femeia sa şi vor fi amândoi un trup. Adam şi femeia lui erau amândoi goi şi nu se ruşinau." Facere 2, 21-25

Ciocolatika spunea...

si cum avem langa noi niste comori pe care nu le pretuim indestul.......

Butterfree spunea...

m-ai facut sa-mi fie dor de mama...

xoxo spunea...

foarte frumos:X
chiar m-ai facut sa realizez ca noi fetele/femeile suntem niste fiinte extraordinare:d