TAKE ME AWAY TO A BETTER PLACE

sâmbătă, 18 iunie 2011

Ce-aș fi eu fără tine?

" - Nu durerea a fost problema. Durerea te face să suferi, dar nu te doboară. Problema a fost singurătatea pe care o aduce cu sine durerea și care e ceea ce te omoară fierbându-te la foc mic, te rupe de ceilalți și de lume. Și scoate la lumină tot ce-i mai rău în tine.

- Întotdeauna e periculos să iubești. A iubi înseamnă a spera să câștigi totul riscând totul. Dar uneori mai înseamnă și să accepți riscul de a fi iubit mai puțin decât iubești tu însuți. "

" Se spune că poți recunoaște o mare iubire atunci când îți dai seama că singura ființă care te-ar putea consola este tocmai aceea care ți-a făcut rău. "


" Se iubesc.
Cu o iubire care le-a intrat în sânge.
Într-o beție permanentă .
În clipă și întru eternitate.
Și în același timp, teama e pretutindeni
Teama de lipsa celuilalt
Teama de a se trezi fără oxigen.
E certitudine și confuzie.
E, deopotrivă, tunet și nimicire.
E cea mai frumoasă dintre primăveri, cea mai violentă dintre furtuni.
Și totuși, se iubesc. "

Citatele sunt extrase din cartea "Ce-aș fi eu fără tine?" de Guillaume Musso, pe care de abia am terminat să o citesc. Mi-a fost dor de o carte bună după atâtea examene și mi-a plăcut foarte mult. Nu e doar o poveste de dragoste, ci se îmbină puțin și cu o poveste cu iz polițist, dar poate reprezenta și o călătorie de inițiere pentru personajul principal masculin.


3 comentarii:

Anonim spunea...

... o sa descoperi ca poti si fara el,ca poti fii ceva sau cineva si fara el, insa ... e cu totul alceva cand poti sa fii cu el :)

Bianca Tămaș spunea...

o s`o citesc si eu :-?

Anonim spunea...

da, probabil ca se poate si far tine, oricum de mult nu mai simt ca suntem doi, m-am cam pierdut de tine, sau nu am fost atat de legati dac s-a ajuns la faza asta....
si dac nu mai esti tu, ce va fi? oricum sunt pt tine una de la care astepti doar sa-ti fac dimi cafea, sa stranga dupa tine , sa te serveasc la masa, si sa fie calda seara in pat.....m-am saturat , nu vad de la tine nici macar un multumesc, o vb buna, un zambet, esti un suflet ratacit si eu imi omor tineretea cu tine, nu eram asa.... vreau altceva decat sa ma gandesc ca nu am aiai, anu am alta, si sa simt golul asta in suflet, doar copilul imim mai alina sufletul.. pt el..